Treceți la conținutul principal

Cum alegi imprimanta perfectă

Varietatea de imprimante de pe piaţă poate fi copleșitoare când e vorba despre cumpărare. Răspunzând la următoarele două întrebări vă va ajuta să vă îndreptaţi către un model care vă va satisface cel mai bine necesitățile și vă va ajuta să stabiliţi bugetul necesar achiziţiei:


1. Imprimantă simplă sau un multifuncţional?

Imprimanta simplă, sau imprimanta dedicată, face exact ce-i spune numele: imprimă! Atât şi nimic altceva. Şi de cele mai multe ori nici n-ai nevoie de mai mult.
Un echipament multifuncţional este imprimantă dar şi scanner, fotocopiator plus, la unele modele, fax. Avantajul principal e că ai la îndemână întregul "arsenal" de birou într-un singur aparat. Dezavantajul vine tocmai din această integrare: dacă vreuna dintre componente se strică, se repară sau se înlocuieşte întregul echipament.

2. Inkjet sau Laserjet?


Mai pe româneşte, imprimantă pe cerneală sau una pe toner? Fiecare tip are avantaje şi dezavantaje, după cum o să vedem imediat:

• Imprimante pe cerneală:

Avantaj: cea mai bună alegere cand vine vorba de imprimat fotografii - rezoluţie reglabilă, suportă o mulţime de formate şi tipuri de hartie, imprimare de calitate, uşor de instalat şi utilizat.
Dezavantaj: scumpă la consumabile! Capacitate redusă a cartuşelor la preţuri uneori mai mari decât imprimanta. Volume reduse de imprimare. Cartuşele se usucă dacă nu sunt folosite regulat.
Plaja de preţuri: de la 150 de lei până la peste 1.500 de lei. Cei mai mulţi utilizatori casnici se regăsesc pe segmentul de preţ mic. Pasionaţii de fotografii, în schimb, apreciază gama superioară de preţ pentru rezoluţia excelentă si aderenţa la hârtie foto de calitate.

• Imprimante laser:
• Avantaj: Imprimare în negru rapidă, potrivite pentru volume mari de lucru, cost mic per pagina imprimată, instalare uşoară, întreţinere redusă, spaţiu mic ocupat pe birou. Consumabile care suportă reîncărcarea la costuri mici.
Alt avantaj: cartușele compatibile! Prețurile au scăzut constant și ai de unde alege dacă vrei să imprimi ieftin și la o calitate foarte bună.
• Dezavantaj: Imprimantele monocolor nu imprimă fotografii de calitate, în general nu sunt potrivite pentru reprodus ştampile, sigle si logo-uri colorate. Imprimantele laser color sunt sensibil mai scumpe şi mai lente.
• Plaja de preţuri: de la 250 de lei până la peste 2.500 de lei, in funcţie de dotări şi capacitatea de lucru. Cele mai ieftine sunt potrivite pentru studenţi, utilizatori casnici şi mici birouri. Cele mai scumpe sunt potrivite pentru firmele care imprimă volume mari în fiecare zi.

Cu siguranţă vei folosi aceste informaţii la achiziţia de imprimante. Dacă mai ai nelămuriri îmi poţi scrie aici şi vei primi răspuns.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cartus toner Brother TN-2421 compatibil Premium

  Cartus toner Brother TN-2421 compatibil Premium Toner Brother TN-2421 compatibil Capacitate cartuș:  3.000 de pagini Folosit in imprimantele:  Brother HL-L2312D / Brother HL-L2352DW / Brother HL-L2372DN /  BROTHER DCP-L2512D  / Brother DCP-L2532DW / Brother DCP-L2552DN  /  Brother MFC-L2712DN  / Brother MFC-L2712DW /  Brother MFC-L2732DW  / Brother MFC-L2752DW Cartus imprimanta Brother TN2421 Fabricant: PREMIUM Drept de retur: 14 zile pentru produsele sigilate, în ambalajul original Cartuș economic și rezistent Garantăm costuri mici la printare Culoare:  NEGRU  Stare cartuș: COMPATIBIL  NOU Garanție de funcționare: 12 luni Cartuș Brother TN2421 original  în stoc Funcționează perfect împreună cu  Unitate cilindru Brother MFC-L2732DW Pentru info stoc și detalii despre livrare sau alte produse ne puteți  contacta Preturi mici pentru  cartuse de imprimanta Brother  inclusiv pentru  Cartus toner ...

Cum faci resetare nivel de cerneala la imprimanta HP seria 363X

Asta e "minunea" de imprimantă - de fapt e un  multifuncţional - despre care sunt întrebat "cum se resetează nivelul de cerneală după reîncărcare?". Şi după câteva încercari, soldate cu rezultate contradictorii, vă pot spune câteva chestii pe care nu le aflaţi in magazin, la raft sau de la producător. Mai întâi, câteva consideraţii generale: Nu cumpăraţi echipamentul acesta decât dacă imprimaţi puţin. Pentru acasă, câteva foi de hârtie pe săptămână, e perfect. Pentru mai mult alegeţi altceva. Luaţi din start în calcul că e posibil să nu puteţi imprima prea mult cu cartuşele pe care le găsiţi în cutie, la cumpărare. Sunt cartuşe demo, capacitate mică, bune cât să vă facă "poftă" şi apoi să cumpăraţi altele! Dacă vă gândiţi la reîncărcare pentru cartuşele demo... mai gândiţi-vă ! Imprimanta are protecţie pe număr de pixeli tipăriţi cu cartuşele şi vă va cere schimbarea lor când e atinsă limita, indiferent de câtă cerneală se mai află in cartuşe. Da...